Микола Івасюк

Чи багато Ви знаєте про чернівецький живопис кінця ХІХ — почутку ХХ ст.? Чи знаєте Ви, який шалений розвиток мистецтва був в той час у Чернівцях. Дуже добре, що не так давно тут почали говорити про літературу, яку ми довгий час не знали. Яка не культивувалася, скажімо в Радянський час, але також там творилася. Але ми так мало знаємо про живопис. Не хочу нікого образити, тому скажу, що я так мало знаю про чернівецький живопис того часу. Відверто кажучи, намагався вивчити якийсь художній простір в історії Чернівців і був таким враженим, що й досі дивуюся. «Анатомія Культури» не даремно має саме таку назву, адже Культуру слід також досліджувати. Давайте спробуємо дослідити її через персоналії і предмети. Це надзвичайно цікава подорож, ніби машина часу, яка щоразу переносить мене в минуле і у майбутнє водночас. Так для мене й твориться теперішнє. Цієї суботи о 12:30 (повтор: неділя 16:40) вийде в ефір телеканалу ТВА «Анатомія Культури» про видатного українського художника Миколу Івасюка.
Сподіваюся, що він стане першою ластівкою для того, щоб про художнє мистецтво Буковини дізналося ширше коло громадскості! :-)

2 коментарі

Святослав Вишинський
Матеріали анонсового характеру варто за замовчуванням розміщувати в рубриці «Анонси» — вони будуть більш помітні на Головній сторінці ВКурсі.ком. Матеріали описово-аналітичні тощо — в інших відповідних тематиці дописів розділах.
Сашко Горський
Час виходу в ефір передачі в неділю: 16:20!!!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте